Flexibel rookkanaal

Flexibele kachelpijpen bieden een ideale oplossing voor de renovatie van bestaande rookgaskanalen met afwijkende vormen. Ze zijn zowel enkelwandig als dubbelwandig verkrijgbaar.

Heeft u een bestaande schoorsteen en wilt u die (weer) gaan gebruiken voor uw open haard of kachel? Dan zult u daarvoor allereerst het rookkanaal geschikt moeten maken. Oude stenen schoorstenen zijn vaak poreus, of hebben lekkages. Als u hier een haard of kachel op aansluit is dat niet zonder gevaar.  Er kan koolmonoxide in de woning terecht komen, en u loopt het risico op een schoorsteenbrand. De beste oplossing voor dit probleem is het aanbrengen van flexibele kachelpijpen.

De flex serie van Roccheggiani is gemaakt van zware kwaliteit RVS, maar is toch zeer buigzaam. Daardoor kunt u ook in rookkanalen met lastige vormen een passende kachelbuis plaatsen. De onderdelen van de flex-serie zijn bovendien moeiteloos te combineren met de DP-, SP- en SPG-serie.

Heeft u hulp nodig met het samenstellen van uw rookkanaal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Bent u installateur van rookgaskanalen? U krijgt bij ons 15 % korting!

Flexibel rookkanaal

De enkelwandige flexibele buizen worden toegepast voor de afvoer van rookgassen, stof en gas. U kunt daarbij denken aan het renoveren van bestaande rookkanalen met hoeken en bochten, of aan het realiseren van de verbinding tussen ketel en rookkanaal. De flexibele kachelpijpen zijn gemaakt van 0,10 mm dik roestvrij staal en hebben goede buigzaamheidskenmerken. Bovendien zijn de buizen zeer hittebestendig..

Het gepatenteerde systeem van dubbelwandige flexibele buizen (type TDX) is voorzien van een dubbele wand met gladde binnenwand. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal met een gekoppelde dikte van 0,12 + 0,12 mm. De flexibele kachelbuizen hebben een goede weerstand tegen oververhitting en rekspanning. De gladde afwerking van de binnenwand zorgt voor minder drukverlies en condensatie.

Flexibele kachelbuis

Flexibele kachelpijpen worden het meest gebruikt bij de renovatie van bestaande rookkanalen. Bijvoorbeeld om een oudere gemetselde schoorsteen weer geschikt te maken voor het gebruik van een kachel.

Door een flexibele kachelbuis aan te brengen in de schoorsteen kan een moderne kachel op een veilige manier worden aangesloten op de bestaande schoorsteen.

De flexibele kachelbuizen zijn eenvoudig te koppelen met de vaste elementen van de DP-, SPG- en SP-series (enkel- en dubbelwandige vaste rookkanalen) met behulp van speciale accessoires. 

De TDX flexibele buis heeft onder andere het VKF-AEAI-TÜV keurmerk voor het verbinden van ketel en rookkanaal.