Enkelwandig rookkanaal

Een enkelwandig rookkanaal wordt gebruikt wanneer isolatie van de schoorsteen niet nodig is. Denk bijvoorbeeld aan renovatie van een bestaand rookgaskanaal, het aanpassen van rookkanalen aan de eisen van een nieuw systeem, of voor het aansluiten van een nieuwe open haard op een bestaand schoorsteenkanaal.

Heeft uw huis bijvoorbeeld wel al een schoorsteen, en wilt u hier een kachel op aansluiten, dan zult ook het rookkanaal moeten aanpassen. Met name oude stenen schoorstenen zijn vaak poreus of hebben lekkages. Het zou levensgevaarlijk zijn om daar zomaar een kachel op aansluiten. Een schoorsteenbrand, of koolmonoxidevergiftiging: dat zijn serieuze risico’s. Om een veilige en optimale rookafvoer te garanderen kunt u met enkelwandige kachelpijpen een veilig en efficiënt rookkanaal aanleggen.

Het SPG en SP rookgasafvoermateriaal van Roccheggiani is opgebouwd uit bijzonder duurzaam enkelwandig rvs. De elementen zijn bovendien eenvoudig te combineren met flexibele kachelpijpen van Roccheggiani. Zo kunt u op maat een enkelwandig rookkanaal samenstellen.

Bent u installateur van rookgaskanalen? U krijgt bij ons 15 % korting!

Enkelwandig rookkanaal

De enkelwandige kachelpijpen komen in twee uitvoeringen: SPG en SG. De SPG serie is bedoeld voor temperaturen tot 200º. Het type SP is geschikt voor hogere temperaturen tot 400º. Alle onderdelen zijn vervaardigd uit roestvrij staal, en kennen een lange levensduur.

Enkelwandige kachelbuis

Onderdelen van de SGP/SP-serie zijn leverbaar in kanaallengtes tot 5 meter. Dat betekent dat een installatie sneller gemaakt kan worden, en u dus minder elementen nodig heeft voor een enkelwandig rookkanaal. Bovendien is een enkelwandige kachelbuis uit de SPG/SP-serie makkelijk te combineren met flexibele en dubbelwandige onderdelen, zodat uw rookkanaal geheel op maat kan worden samengesteld.

De SGP-serie is beschikbaar in een groot aantal diameters. Van Ø 80 mm tot Ø 200 mm. De SP-serie is leverbaar van Ø 250 mm tot Ø 400 mm. Er is een groot aantal speciale onderdelen en toebehoren leverbaar: rechte stukken, bochtstukken, t-stukken, muursteunen, dakelementen etc.

Alle onderdelen zijn gemaakt van roestvrij staal, en voldoen aan hoge veiligheids- en kwaliteitseisen.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw rookkanaal? Neem dan contact met ons op.