Dubbelwandig rookkanaal

Heeft uw huis nog geen schoorsteen of rookkanaal, maar wilt u toch een open haard of kachel gaan aanleggen? Met de dubbelwandige, geïsoleerde kachelpijpen is dat probleem eenvoudig opgelost. Met het modulaire DP-systeem stelt u zelf een dubbelwandig rookkanaal samen, vanaf de aansluiting op de haard of de kachel tot aan de regenkap op het dak.

Er zijn twee versies: de DP25 (met 25 mm isolatie) en de DP50 (met 50 mm isolatie). De DP25 serie is voor binnendiameters tot en met 200 mm. De rookgaskanalen uit de DP50-reeks variëren van 200 tot en met 700 mm. De DP50-reeks wordt dan ook vaak gebruikt voor industriële toepassingen.

De RVS onderdelen uit de DP-serie zijn probleemloos te combineren met de enkelwandige SG- en SGP serie, en met de serie flexibele kachelpijpen. De glanzende  roestvrijstalen uitvoering van de rookkanalen zorgt voor een strakke, moderne uitstraling. Tegen een meerprijs kan de pijp in elke gewenste RAL kleur geleverd worden.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw dubbelwandig rookkanaal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Bent u installateur van rookgaskanalen? U krijgt bij ons 15 % korting!

Kachelpijp dubbelwandig systeem

De serie DP is een dubbelwandig roestvrijstalen rookgasafvoersysteem. De dubbelwandige kachelpijpen zijn geschikt voor de afvoer van rookgassen van grote warmtecentrales, maar ook voor kleinere kachels, bijvoorbeeld bij u is, is de DP-serie een uitstekende keuze.

De DP-serie vormt een modulair systeem, dat bestaat uit ronde elementen, met een roestvrijstalen binnen- en buitenwand en hebben een zeer lange levensduur.

Een dubbelwandig rookkanaal uit de DP-serie kan zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van gebouwen worden aangebracht.

Geïsoleerd rookkanaal

De buizen zijn vervaardigd uit zogeheten ‘austenitisch roestvrij staal’. De binnenzijde wand is 0,5-0,6 mm dik, afhankelijk van de diameters. De isolatie bestaat uit 50 mm (DP50) of 25 mm (DP25) dikke minerale wolisolatie met hoge densiteit. Dit bijzonder efficiënte isolatiesysteem zorgt voor een optimaal rendement, en een minimaal warmteverlies. De dubbelwandige kachelpijpen voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

De DP-serie bevat onder meer rechte elementen varierend van 250 mm tot 1000 mm. Met behulp van diverse bochtstukken, dakelementen, afwerkingsplaten, en muursteunen kan uw rookkanaal op elke gewenste plek in of buiten het huis worden worden aangebracht.

Kwaliteitseisen

De rookkanalen van Rocchegianni zijn gecertificeerd volgens NF en Butgb. Daarnaast hebben ze nog de TÜV corrosietest en IMQ-kwaliteit CIG test (thermische en stevigheidskarakteristieken) ondergaan.